2010. június 30., szerda

Falusi turizmus Tunéziában

Tunéziában is működik a "falusi turizmus" intézménye. Ez a nyaralási forma azok számára nyújt örök élményt, akik a 'merevebb' szállodai szolgáltatásokkal  szemben inkább előnyben részesítik a családias hangulatot, mivel a leginkább kifejezőbb tulajdonságok, melyek a tunéziaiakra érvényesek a vendégszeretet és a jószívűség.

Tunézia egy helyen összesíti a különböző turisztikailag attraktív látványosságokat, amiért a Földközi-tenger más országai is keresettek. Híres kiemelkedő konyhájáról, a saját specialitásain kívül kínál a turistáknak nemzetközi csemegéket is. Kitűnik sport és más tevékenységek, lehetőségek és módok széles skálájával is, hogyan lehet eltölteni egy nyaralást ebben a célállomásban. Nem utolsósorban eldicsekedhet sokszínű természeti szépségeivel, az állatfajok és növényvilág egyediségével és a kulturális élmények sokszerűségével, amelyet a hagyományos helyi ünnepek és fesztiválok segítségével tolmácsol felénk. 

Az ismert és megszokott tengerparti nyaraláson túl, Tunézia  különleges kalandot is kínál sivatagi túra keretében. Több nyelvet beszélő túravezetők ajánlanak pár órás vagy több napig tartó kirándulást a forró homok különleges világába. 



Különleges élmény a sivatag homokjában sült 'kenyér" kóstolása. Ezt a tésztát helyben készítik, és a homokba temetve 15 perc alatt sütik készre.


  
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése