2010. június 16., szerda

Csodás családi utazási lehetőség Tunéziába

Azoknak akik forró nyári napokra, nyugalomra, kikapcsolódásra vágynak, vagy a szaharában eltőlthető néhány kalandos kirándulást áhítanak.
Magyarországtól mindössze 2 óra alatt érhető el közvetlen járattal. Gyönyörű puha homokos strandokkal. Az emberek kedvessége, vendégszeretete páratlan. Nyoma sincs stressznek, nem hiába nevezik a mosoly országának. Családosoknak, egyéni utazóknak is kiváló. A jó idő pedig garantált! Összegezve aki nyugalmat, igényes szállodákat, szép tengerpartot akar, válassza Tunéziát!
tunezia_sousse.jpg
Ha valaki szeretné egy országban megtalálni mindazt, amihez normál esetben több országba kellene elutazni, annak ajánlom szíves figyelmébe Tunéziát. Ez a kedves ország nagyon sok kincsével büszkélkedhet. Csodálatos tengerpartok, kikötők, hangulatos teraszok várják azokat, akik megtisztelik jelenlétükkel e kis országot.

abdallah_tevevel.jpgteve.jpg
Meglepő a nagy meleg és az emberek végtelen kedvessége. Ételeik kitűnő ízűek, sok finomsággal telítettek. Csodás múzeumjaiukban megismerkedhetünk őseik életével, a menyasszonyok felkészítésével az esküvőre. Tengerpartjuk selymes, homokos. A tengervíz selymes, meleg, átölelő, kedves. A földeken datolyapálmafák, olajfák láthatók mindenfelé. Barlanglakásaik a praktikusságról, a célszerűségről szólnak.

szahara1.jpgszahara_allatvilag.jpg
A gyerekek jól lakottak, sehol se látni kolduló gyereket, de dolgozót, azt igen. Ahol a turisták busza megáll, már ott is vannak ezek a kicsi, édes gyerekek és kínálnak térképet, kiállatot simogatásra aprópénzért. A családok összetartanak, gondoskodnak a gyerekekről és a nagyszülőkről egyaránt. Boldogan és szépen élnek. A közbiztonság hibátlan. A kézművességükkel szebbnél szebb bőr, kerámia tárgyakat készítenek.
A Szahara-túra óriási élmény. Vannak szervezett kirándulások, de ha valaki egy kicsit bevállalósabb, és nem fél a helyiektől, maga is elutazhat bárhová, nagyon jó a közlekedés. És kultúrált, sokkal inkább, mint itthon.

tunezia_varosi_kozlekedes.jpgtunezia_tunisz.jpgtunezia_tunisz2.jpg
Lehetőség van utazni vonattal, busszal, taxival, de bérelhető autó is a kényelmesebbek
Tunézia csodás, ha ki sem mozdulsz a városból, akkor is izgalmas felfedezéseket tehetsz egy, a miénktől teljesen eltérő, ősi kultúrában. 

1 megjegyzés:

  1. Tunisia : the mythic country
    homere called it the " forgetten island" coz.....

    VálaszTörlés